5 Kasım 2011 Cumartesi

Lazer Operasyonuyla Göz Rengi Değiştirme

Lazer Operasyonuyla Göz Rengi Değiştirme, Göz rengi değiştirme operasyonu
Amerika Birleşik Devletleri'nde yirmi saniyelik bir operasyonla göz rengini değiştiren bir doktor, bu buluşunu ticari hale getirmeye hazırlanıyor.
Gözlerdeki kahverengi pigmentleri yirmi saniye süreyle lazer ışını kullanarak ortadan kaldıran ve gözlerin rengini maviye çeviren Dr. Gregg Homer, klinik testlerin devam etmesi için 750 bin dolarlık bir yatırım arayışına girdi.
göz rengi değiştirme operasyonu
Bu buluşu ticarileştirmeye çalışan Stroma Medical adlı şirket, klinik testlerin en az onsekiz ay süreceğini tahmin ediyor.
Uygulanışı: Göz merceğinin önce bir fotoğrafı alındıktan sonra bilgisayarlı

Deri Kazınarak Yapılan Dövmeler -Tuhaf Dövmeler

Deri Kazınarak Yapılan -Yaptırılan Dövmeler Tuhaf Dövmeler
Deriyi kazıyarak, çizilerek, yakma ile, yüzeysel kesme ve kesi çeşitleri ile yapılıyor.
Deri Kazıma yoluyla yapılan kalıcı vücut modifikasyonu, gravür tasarımlar, resimler, sözcükler.
Derisini kazıtarak yaktırarak dövme yaptıran insanlarda var.
Deri kazıyarak yapılan dövmeler nasıl olabilir ilginç, tuhaf, çirkin, güzel vs bakın ve siz karar verin!


Fotoğrafları Büyük Boyut Görmek için Tıklayıp Yön Tuşları ile Gezinin

Java Runtime 6.0 u7

Java Runtime 6.0 update7
Bilgisayarında ve tarayıcınızda Java dili ile yazılmış internet ve masaüstü uygulamalarını çalıştırabilmeniz için gerekli olan ayrıca Java ile uygulama geliştirmek isteyenler için Java platformu.
Lisans: Freeware-Ücretsiz
Boyut: 16.33 MB
Sistem: Windows XP/7/Vista

http://hepsicok.blogspot.com

DirectX 9 free download indir

DirectX 9 free download indir
DirectX Video Oyun Yapımı ve geliştirilmesinde kullanılır.
Microsoft'un video oyunları başta olmak üzere çoklu ortam yazılımlarını rahat, hızlı ve uyumlu şekilde hazırlayabilmek için yarattığı bir API Yazılım Programlama Arayüzü'dür - Application Programming Interfaced
Microsoft'un bilgisayarınızın görüntü performansını arttırmak için gerekli olan DirectX yazılımının son versiyonudur. Genellikle oyunlar için ürettiği yazılımın bu sürümünde grafik tabanlı uygulamalar için de destek sunuyor.

Lisans: Freeware-Ücretsiz
Yayımcı: Microsoft
Boyut: 95.63 MB
Sistem: Windows XP/7/Vista
Programın Özellikleri :
Direct3D eklentileri Kütüphanesi
Araçlar, uygulamalar, örnekler ve belgeler
DirectX 9.0c sistem çalıştırılabilir dosyaları -Oyunları ve bu tabanlı uygulamaları çalıştırabilmek için-
DirectX 9.0 uygulama geliştirme arabirimi
DirectX, C++ ve C# tabanlı geliştirmeler için örnek uygulamalar, kodlar, araçlar ve kaynak kodları
http://hepsicok.blogspot.com

Video Oynatici BSPlayer 2.58-13Mb

Video Oynatici BSPlayer 2.58 13Mb
BS.Player Dünyanın her yerinde 70 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır ve dünya çapında 90'dan fazla dile çevrilmiştir. ÜCRETSİZ sürümünün indirilen sayısı, rakip medya oynatıcılarının ve oynatılabilir DivX veya DVD oynatıcılarının indirme toplamını geçmiştir. Çünkü Video oynatmak için çok fazla İŞLEMCİ işlem kaynağı kullanmaz, çok az daha düşük kapasite kullanan tüm bilgisayarlar için uygundur. Şimdi en az sistem gereksinimiyle HD DVD ve AVCHD filmleri en yüksek kalitede oynatmanın keyfini sonunda çıkarabilirsiniz. BS.Player internet'ten herhangi bir YouTube filmini doğrudan oynatabilir ve yerel diskinize kaydedebilir.
Bs Player

4 Kasım 2011 Cuma

Nasa'dan Yeryüzü Fotoğrafları

Nasa'dan Yeryüzü Fotoğrafları
Akdeniz'den Mısar'a bakış
Yerkürenin eğik açıyla görüntülendiği bu fotoğrafta görünen büyük su birikintisi Akdeniz, Sina yarımadasını çevreleyense Kızıl Deniz. 15 Ekim 2011'de çekilen bu görüntüde, yerleşim yerlerini yoğunlaştığı ışıklı bölge Nil deltası. Deltayı geçerek denize dökülen akarsu ise Nil nehri. Fotoğrafta, sol kısımda, kıyının açıklarında da Kıbrıs adası yer alıyor.
++++
Fotoğrafları Büyük Boyut Görmek için tıklayarak Yön Tuşları ile gezin
Doğu Avrupa'ya gece bakışı
NASA'nın yayınladığı bu fotoğrafta Doğu Avrupa görünüyor. Ön plandaki ışıklı kısım, Macaristan'ın başkenti Budapeşte. Daha ileride de Ukrayna'nın başkenti Kiev bulunuyor. Fotoğraf 15 Ekim 2011'de çekilmiş.

Youtube Videolarini Mp3 olarak indir download

Youtube Videolarini Mp3 olarak indir download
Free YouTube to MP3 Converter 3.10.11
YouTube to MP3 Converter flv videolarını mp3 formatına dönüştürmek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir programdır.
free youtube to mp3 converter
Tek tıklama ile YouTube videolarının içindeki müziği mp3 olarak kaydedebileceksiniz.
Yapmanız gereken YouTube videosunun adresini kopyalamak ve mp3 dosyasının kaydedileceği yeri seçmek. Hangi kalitede kayıt yapacağınızı seçtikten sonra Download & Convert tuşuna basmanız yetiyor.
http://hepsicok.blogspot.com

veya
Youtube'da mp3 formatında indirmek istediğiniz müzikleri veya sesleri bu siteyi kullanarak da indirebilirsiniz iyi eğlenceler...



Mars'ta Yaşama Deneyi Başarılı Oldu Mars500

Mars'ta Yaşama Deneyi Başarılı Oldu Mars500 Projesi
Mars’a yapılacak olası insanlı uçuşu denemek için bir kapsülde 520 gündür kapalı tutulan gönüllüler, dün sanal seferden sağ salim döndü. Sürekli kamera gözetiminde olan 6 kişilik ekip, Mars’a yolculuğun biyolojik ve psikolojik olarak mümkün olduğunu kanıtladılar.


Koloni haline getirilebilecek Dünya’ya en yakın gezegenin Mars olabileceği, Rusya’da 520 gün devam eden “Mars-500” deneyiyle kanıtlandı. Rus Biyomedikal Sorunlar Enstitüsü’nün 15 milyon dolara malolan deneyi için Moskova’ya kurulan “uzay gemisinde” 520 gün geçiren 6 kişilik uluslararası gönüllüler ekibi, 6 ay sürecek Mars yolculuğunun insanın beden ve ruh sağlığı için mümkün olduğunu ispatladı.
180 metrekarede 17 ay
Üç Rus, bir Fransız, bir Kolombiya asıllı İtalyan ve bir Çinli gönüllü, yerçekimsiz ortam hariç aynen canlandırılan yolculuk şartlarına 180 metrekarelik kapsülün içinde 520 gün dayandıktan sonra dün yeniden güneş ışığıyla buluştular. Tüm bu süreçte tuvalet hariç sürekli kameraların gözetiminde olan ekip üyeleri solgun görünse de mutluydu. Ekip lideri Aleksey Sitev, “Görev tamamlandı. Sağlığımız iyi. Yeni görevlere hazırız” diye konuştu. Fransız Romain Charles da “Gelecekteki Mars görevlerinin tasarlanmasına yardımcı olmayı umuyoruz” dedi. Kişi başı 3 milyon ruble (yaklaşık 180 bin lira) ödül alacak gönüllüler aileleriyle kısa bir süre görüştükten sonra üç günlük karantina için hastaneye gönderildiler.

CIA Twitter ve Facebook'tan da izliyor

CIA Twitter ve Facebook'tan da izliyor. CIA'in Kindar Kütüphanecileri takip ediyor izliyor.
CIA'in (Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı) Virginia’da bir sanayi sitesindeki gizli bir binada sosyal medyayı anbean izlediği ortaya çıktı. Her gün 5 milyon “tweet” tarayan Amerikalı ajanlar, Obama’nın bir konuşmasının ardından Twitter’da Türkçe olarak yayınlanan “İsrail’i kayırıyor” gibi eleştirileri bile not etmişler.

ABD merkezli uluslararası haber ajansı Associated Press, 11 Eylül saldırılarının ardından hazırlanan raporun önerileri doğrultusunda Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından oluşturulan “sosyal medya istihbarat merkezine” giren ilk medya kuruluşu oldu. CIA, ABD’nin Virginia eyaletinde ismi verilmeyen bir sanayi sitesinde, yeri açıklanmayan bir tuğla binada konuşlu ‘Açık Kaynak Merkezi’nde bulunan ajan ekibi, Twitter başta olmak üzere sosyal medyayı sürekli izliyor.

Güneş Enerjisi ile Cep Tel Şarj Edin Mobil Şarj Cihazı

Taşınabilir elektronik aletleri şarj etmede güneş enerjisinden yararlanmak uzun süredir istenilen bir şey olsa da bunun gerçekleştiğini pek sık göremiyorduk. Energizer'ın SP2000 modeli güneş enerjisinin kullanarak şarj etmeyi sağlayan bir ürün. Güneş Enerjisi ya da Yapay Aydınlatma ile şarj edilebilir.

Katlanabilir bir tasarıma sahip olan ürünü çalıştırmak için kenarındaki mekanik düğmesine basıyorsunuz.
Energizer SP2000  Nasıl Kullanılır Şarj Edilir? Videoyu izleyin

Google Arama sonuçlarında en yeni bilgiler gözükecek

Google Arama sonuçlarında en yeni bilgiler çıkacak.
Google arama motorunun çalışma biçiminde büyük bir değişime gidiliyor.
Google Arama algoritması değişiyor.
Bundan böyle Google ile internette arama yapanların en taze bilgiye mi, ya da geçmiş tarihten verilere mi ulaşmak istediği göz önüne alınacak.
Google, uyguladığı temel algoritmadaki değişikliğin aramların yaklaşık Yüzde 35'ini etkileyeceğini tahmin ediyor.

3 Kasım 2011 Perşembe

ABD Meksika Sınır Fotoğrafı

Sol tarafta bulunan yer San Diego, Amerika Birleşik Devletleri
Sağda Tijuana, Meksika'da bulunan yoğun nüfuslu bir sınır kasabası

abd - meksika
Amerika - meksika map

Uzun Arabalar

Emilia Clarke Fotoğrafları-Game of Thrones

Emilia Clarke 1987 doğumlu, HBO'nun fantastik ortaçağ dizisi Game of Thrones'da Daenerys Targaryen rolünü oynayan İngiliz aktris
Game of Thrones -Türkçe Adı: Taht Oyunları  Fantastik ve macera türündeki ABD yapımı TV dizisi. George R.R. Martin'in "Buz Ve Ateşin Şarkısı" adlı çok satan roman serisinin aynı adlı ilk kitabından uyarlanmış harika bir dizi
Game of Thrones dizisinin ilk bölümünü 24 Nisan 2011'de yayınladı 1. sezonun 10. ve son bölümü 19 haziran 2011 de yayınlandı. 2. sezon 1. bölüm 15 April 2012'de yayınlanacak, Yani yaz sezonu dizisi
Game of Thrones Dizisinin Konusu: Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvara kadar Krallığın dört bir köşesini hırpalıyordu. Krallar ve Kraliçeler, Şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşmaktadır.
Game of Thrones güzeli Emilia Clarke Fotoğrafları Resimleri

Kilo Dengesi için kalori egzersiz ilişkisi

Kilo dengesi, tamamen alınan kalori, harcanan kalori ve yapılan egzersizle ilişkilidir.

Beslenme ve kilo almayla ilgili yanlışlara dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, bu konuda aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.
kalori egzersiz
Kilo dengesi, tamamen alınan kalori, harcanan kalori ve yapılan egzersizle ilişkilidir.

Demir, "Gün içinde toplamda aldığınız kalori ve toplamda harcadığınız kaloriye göre kilo alır, kilo verir veya kilonuz dengede kalır. İhtiyacınız olandan fazla kalori aldığınızda vücudunuz aldığınız kalorinin saatine bakmadan bunu yağ olarak depolayacaktır" dedi.

Rihanna'nın Sexi Fotoğrafları

Robyn Rihanna Fenty kısaca Rihanna -doğum 20 Şubat 1988- Barbados'lu R&B ve pop şarkıcısı. Kendisi şarkıcı, söz yazarı, kültür elçisi, video yönetmeni, moda ikonu, aktrisdir. Her bişeydir.
Rihanna'nın sıcak sexi Fotoğrafları - rihanna gq photos

Facebook ve Hotmail İnternet Explorer 9 ile Pratikleşti

Internet Explorer 9'un site sabitleme özelliği sayesinde Facebook ve Hotmail masaüstünüze taşınıyor, üstelik yeni bir bildirim ya da e-postanız olduğunda Internet Explorer sizi uyarıyor.

Internet Explorer 9'daki bu özellik, Facebook ve Hotmail kullanımınızı kolaylaştırıyor.
Windows 7 için özel olarak geliştirilmiş olan Internet Explorer 9, temiz ve sade arayüzü ile en sevdiğiniz web sitelerinin içeriklerini ön plana çıkarmakla kalmıyor, sık kullandığınız sitelere tek tıkla erişebilmeniz için onları PC'nizin masaüstüne taşıyor.
internet explorer 9 hotmail facebook

internet explorer 9 hotmail facebook

Selena Gomez Fotoğrafları Frikikleri

Selena Marie Gomez -doğum 22 Temmuz 1992, Grand Prairie- ABD'li şarkıcı ve oyuncu.
Selena Gomez alışveriş yaptığı mağazadan ayrılırken merdivenlerden inerken iç çamaşırı gözüktü etek altı gözüken şarkıcının bu anını paparazziler görüntüledi.
Selena Gomez Fotoğrafları Frikikleri

Elektrikli Helikopter Tek kişilik helikopter

Elektrikli Helikopter Tek kişilik helikopter
Alman havacılık şirketi 'e-volo', dünyanın ilk elektrikle çalışan ve insan taşıyabilen çok pervaneli hava aracını geliştirdi.
e-volo

Uçlarında motor ile pervane olan ve merkezde birleştirilmiş çubuklardan oluşan 'multikopter' cinsi çevreci hava aracı, geçtiğimiz günlerde Almanya'nın güneybatısındaki bir iniş pistinde ilk kez denendi. e-volo'dan Thomas Senkel'in pilotluğunu yaptığı multikopter, yaklaşık 1 dakika 30 saniye havada kaldı.

Facebook Hesabınız hacklenirse bunları yapın

Facebook hack, facebook hesabım hacklendi. Geri almak için bunları yapın
Facebook üye sayısı 800 milyon dünyanın en çok ziyaret edilen bu sosyal sitesinde sizin hesabınız varsa, siz de hack saldırılarına maruz kalıyor olabilirsiniz. Bir çok farklı yöntem kullanan saldırganların istatistikleri ise korkutucu boyutlarda. Bir gün içerisinde 600.000 hackleme denemesi olması, sosyal paylaşım devini harekete geçirmiş görünüyor. Sayısal verileri yayınlayan yetkililer, bir gün içerisinde yapılan gönderilerin sadece 4%'ünün spam olduğunu belirttiler. Bu da Facebook'un başarısını gösteriyor.

2 Kasım 2011 Çarşamba

Grand Theft Auto 5 Fragman Tanıtım Videosu-GTA5 Videosu

Grand Theft Auto V - Trailer
Rockstar Games, GTA 5 tanıtım videosunu yayınladı.

Google Mail Gmail Yeni Arayüzü

Google gmailin yeni tasarımını kullanıma sundu
Yeni tarasım Google'ın Google+ ve Google.com'da kullandığı yeni tasarıma uyum sağlıyor.

Google, yeni Gmail arayüzüne şimdilik isteğe bağlı olartak geçebilirsiniz. Hesabınıza girdiğinizde yeni arayüzü kullanmayı tercih ederseniz, karşılaşacağınız yenilikler arasında ise şunlar var:

MW3 Call of Duty Multiplayer Video-Modern Warfare 3

MW3
Official Call of Duty: Modern Warfare 3 - New Modes & Match Customization Behind the Scenes Video
Call of Duty: Modern Warfare 3 - mw3 multiplayer videosu yayınlandı.
Tüm zamanların en çok beklenen oyunu Call of Duty: Modern Warfare 3'ün çıkışına bir hafta kala çoklu oyuncu multiplayer videosu yayınlandı. Call of Duty mw3

Videoda MW3'deki yeni oyun modlarından, yeni haritalardan ve geliştirilmiş grafiklerden bahsediliyor. Infinity Ward yöneticisi Mark Rubin, birçok yeni işlevin "kendi Call of Duty'nizi yaratma" felsefesini beslediğini söylüyor.

Browser Tarayici istatistikleri Ekim 2011

Browser Tarayıcı istatistikleri - Ekim 2011
İnternet browser web tarayıcı istatistikleri
Internet Explorer düşüşte
Firefox yatay seyrediyor
Chrome yükselişte
Chrome 2012'de Internet Explorer ile savaşacak Chrome'un şimdiden Firefox'u geçtiğini düşünüyorum.

realtimestats

Internet Explorer 49.58%
Firefox 21.20%
Chrome 16.59%
Safari 8.54%
Opera 1.49%
Diğerleri 2.59%
http://hepsicok.blogspot.com/

1 Kasım 2011 Salı

Format Dönüştürme Programi FormatFactory 2.70

Format Dönüştürme Programı FormatFactory Video audio Converter

Müzik, resim ve video biçimlerinin hemen hemen tamamına yakınını destekleyen ve bu biçimleri birbirlerine dönüştüren bir çevirici arıyorsanız bu program tam size göre, Pratik, anlaşılır ve kullanışlı bir format dönüştürme programı.

• Video için: Mobil aygıt, MP4, 3GP, AVI, MKV, WMV, MPG, VOB, FLV, SWF, MOV
• Ses için: MP3, WMA, FLAC, AAC, MMF, AMR, M4A, M4R, OGG, MP2, WAV
• Görüntü için: JPG, PNG, ICO, BMP, GIF, TIF, PCX, TGA

Ram Hakkında Bilgiler Satın Alırken Dikkat Edin

RAM yani bellek alırken hala MHz değerine bakıyorsanız bu yazıya göz atmanızda fayda var.
Rastgele erişimli hafıza (Random Access Memory, RAM) mikroişlemcili sistemlerde kullanılan bir tür veri deposudur. Buna karşın diğer hafıza aygıtları (manyetik kasetler, diskler) saklama ortamındaki verilere daha önce çok daha hızlı ulaşabilmektedir, çünkü mekanik tasarımları buna izin vermektedir.

RAM, bilgisayarınız açıldığından itibaren verilerin depolandığı bellek. Peki RAM'e neden ihtiyaç var? Sabit diskler dururken veriler neden RAM'lere yazılıyor? Öncelikle bu konuyu açıklığa kavuşturmakta fayda var.

RAM, bir diğer adıyla Random Access Memory, sabit diskler veya SSD'lerden çok daha hızlı olan bir depolama birimidir. Fakat bu depolama birimini diğerlerinden farklı kılan, elektirkler kesildiğinde verilerin silinmesidir. Bu yüzden RAM bellekler daimi depolama birimi olarak kullanılamıyorlar, kullanılan bazı uygulamalarda ise maliyet inanılmaz yüksek oluyor.

Sabit disklerin 10 milisaniyelik erişim süresine oranla RAM bellekler 0.1 milisaniyenin bile altındaki erişim süreleriyle işlemcinin verilere inanılmaz bir hızda ulaşmasını sağlar. Yine en hızlı SSD'ler bile saniyede 500 MB veri okuma hızlarına ulaşırken RAM'lerde bu hız saniyede 25 GB'a kadar ulaşabiliyor. İşte bu yüzden RAM'ler daha uzun süre bilgisayarlarımızdaki yerini koruyacak.

                 Kaç GB RAM sizin için yeterli?

Dünyadaki İnternet Hız Ortalamaları En hızlı Ülke

Dünyadaki İnternet Hız Ortalamaları, En hızlı internet hangi ülkede
İnternet kullanımı ile ilgili veri toplayıp istatistik yapan bir şirket dünyanın en hızlı ve en yavaş internet bağlantıları inceleyip bu verileri açıkladı. "İnternet Merkezleri"

Genel olarak dünyada küresel internet hızı 2011 yılının ilk ve ikinci çeyreği arasında; ortalama bağlantı hızı yüzde 21 artmıştır ve şu anda saniyede 2,6 Megabit (2,6Mbps)
internet speed

Albümin Üretimi Pirinç ile Albümin Üretildi

Albümin diye de bilinen serum albümini, insan ve diğer memeli hayvanların kan plazmasında bulunan en yaygın proteindir. Kanda bulunan proteinlerin %60'ını oluşturur. Ayrıca, doku sıvılarında, özellikle kas ve deride, az miktarda göz yaşı, ter, mide suları ve safrada da bulunur. Vücuttaki toplam albüminin %30-40'ı kandadır. Yağ asitleri ve çeşitli başka maddeleri kanda taşımasının yanı sıra en önemli işlevi, kan ile doku sıvıları arasında suyun dengelenmesini sağlamaktır.
Albüminin Tıbbi Kullanımı
Kan plazması hayat kurtarıcı bir tedavi aracı olmasına rağmen elde edilmesi zor ve çabuk bozulan bir üründür. Plazmanın yararlı özelliklerine sahip olan, ve ondan daha kullanışlı plazma bölümleri bulmak için yapılan araştırmaların sonucunda, 1940'lı yıllarda Edwin J. Cohn albüminin kan plazmasından saflaştırılma yöntemini icat etmiştir. Albümin belli durumlarda kan plazmasının yerini alabilen mükemmel bir madde olduğu görülmüştür. Başlıca kullanımı travma, ameliyat, kan kaybı ve yanık tedavisinde kan hacminin arttırılması veya sabit tutulması içindir. Hastada kötü beslenme, susuzluk, kronik enfeksiyon, karaciğer veya böbrek bozuklukları durumunda da kullanılır. Ayrıca aşıların bozulmasını engellemek için de albümin kullanılır. Cohn'un saflaştırma yönteminin keşfi ikinci Dünya Savaşına rastlamasından dolayı Amerikan devleti ilaç şirketlerinden bu yöntemi hızla ticarîleştirmelerini istemiştir. Günümüzde dünya çapında yılda 500 ton albümin üretilir.

Pirinçten albümin üretildi
Çinli bilim insanları, genetik değişikliğe uğrattıkları pirinçten serum albümin elde etti. Yaşamsal önem taşıyan bu protein, karaciğer hastalığı bulunan fareler üzerinde denendi.
pirinç

31 Ekim 2011 Pazartesi

E6-BYD Elektrikli Araba otomobil

E6-BYD Elektrikli Araba otomobil

Çevre dostu e6 hiçbir zararlı toksik atık bırakmaz ve zararlı sera gazları yaymaz doğrudan sıfır emisyonlu elektrikli araçtır. BYD pili kimyasal formülasyonları kullanarak tamamen geri dönüştürülebilir doğa dostu yeşil bir felsefesi vardır.

Çin’deki otomobil firması BYD, güney kentlerinden Şıncın’da düzenlediği törenle ülkenin ilk elektrikle çalışan otomobili e6’nın satışına başlandığını duyurdu.

Çin haber ajansı Şinhua’nın haberine göre, satış fiyatının 369.800 yuen (100.000 TL) olacağı belirtilen e6’nın Çin’deki ilk kişisel kullanıma mahsus elektrikli otomobil olduğu kaydedildi. Bir şarjla 300 km mesafe katedebilen e6, tüm dünyada tek seferde en uzun mesafe katedebilen araç olma ünvanını eline geçirdi. Hızlı şarj özelliğine sahip olan aracın yaklaşık 20 dakikalık bir sürede şarj edilebildiği iddia ediliyor.
E6'nın 75kw (100hp) beygir ve Öngürülen en yüksek hızı 140km/h

Teknolojik donanımıyla dikkat çeken otomobilin, 24 saat internet ulaşımı, olağandışı durumlarda hizmet servisini otomatik bilgilendirme ve kullanıcısının cep telefonuna aracın güvenliği hakkında kesintisiz bilgi verebilme gibi özellikleriyle büyük ilgi göreceği tahmin ediliyor. Öte yandan Çin yönetiminin de çevre dostu otomobile teşvik için vergi indirimi uygulayacağı kaydedildi.

Google+ Fotoğraf Düzenleme Örnekler

Daha önce google plus'ın yeni 3 özelliğinden bahsetmiştim. Bu özelliklerden Google+ Creative Kit cadılar bayramı nedeniyle Halloween sekmesi sayesinde fotoğraflarınızı kan sıçramaları, şimşek çakmaları, büyük dikiş izli büyük yaralar, kuru kafalar, vampir dişleri ile eğlenceli hale getirmenize olanak sağlıyor.
Google+ Creative Kit'i kullanmak için google plus'a fotoğraflarınızı yüklüyorsunuz
Google+'daki özelleştirmek istediğiniz fotoğrafı seçip düzenle-fotoğraf alet çantası yolu ile fotoğraf düzenleyicisini açıp fotoğrafınızı yaratıcı şekilde düzenleyebilirsiniz.
İşte Google+ Fotoğraf Düzenlemeden bazı örnekler


30 Ekim 2011 Pazar

Çilek Ağaci Cep Telefonu Şarj ediyor!

Belgrad Üniversitesi öğrencileri cep telefonlarının kolaylıkla şarj edilebilmesini sağlayan güneş panelleriyle çevrili ismine çilek ağacı verdikleri bir ünite oluşturdular.

Çilek Ağacı, Belgrad Üniversitesi öğrencilerinin buluşu. Amacı mobil araçlarının şarjları bitenlere kolaylıkla yardımcı olabilmek. Sırbistan'daki Obrenovac Parkı'nda ilk kez geçtiğimiz yıl çalışmaya başladı ve hala çalışıyor
Güneş panelleriyle çevrili olan bu ünite parka gelenlerin cep telefonlarını kolaylıkla şarj edebilmesini sağlıyor.

Cep telefonu yanısıra el bilgisayarlarıda yararlanabiliyor.
Çilek Ağacının 16 portu var.


Çilek ağacı mucitleri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak topluma  ilham vermeye, düşünmeye ve sorumlu davranmaya yönelttiklerini söylüyor.

Twitter Otomatik Engellemek-Automatic Block

Twitter'da ünlüleri otomatik engelleyebilirsiniz. Twitter Otomatik Engellemek
Ünlüleri susturun: Silence of the Celebs
Twiterda ünlüler hakkında mesaj görmek istemiyorsanız mesajını görmek istemediğiniz kişiyi filtreleme ve bloklama, engellenen kişinin isminin geçtiği tüm yazılar engellenir.
auto block