22 Ekim 2011 Cumartesi

Elektrikle çalışan uçaklar Hibrid teknolojisi

Elektrikle çalışan uçaklar Hibrid teknolojisi
Hem benzin hem de elektrikle işleyen, bir litre benzinle 20 kilometre yol katedebilen hibrit otomobilleri hepimiz biliyoruz.
Hibrit teknolojisinin amacı yakıt tasarrufunu azaltmaktır.
Mühendisler şimdi de elektrik enerjisi de kullanan ve bir litre yakıtla 85 kilometre yol alan uçaklar üzerinde çalışıyor.

Yakıt tasarrufunu ödüllendiren bir yarışmaya katılan deneysel uçaklar marifetlerini California semalarında sergiledi. Yarışmanın sponsoru CAFE Vakfı’nın şartı, yarışmaya katılacak uçakların 322 kilometrelik mesafeyi iki saatin altında ve uçakta bulunan yolcu başına 3,75 litre ya da daha az benzinle katetmesiydi. Yarışmaya 14 ekip kayıt yaptırdı, bunlardan üçü yarışmaya hak kazandı.

NASA yöneticilerinden Joseph Parrish, ödül törenindeki konuşmasında, bu yeni uçakların geleneksel uçaklardan 5 ila 10 kat daha çok yakıt tasarrufu sağladığını söyledi.

Parrish, “Yarışmayı kazanmak için yenilik gerekiyordu. Daha hafif bataryalar, daha küçük ve güçlü elektrik motorlar, daha hafif ve ince tasarımlar şarttı. Bunlar sadece havacılık sektörünün değil aynı zamanda otomotiv, toplu taşımacılık ve yeşil enerji sektörlerinin de işine yarayacak,” diye konuştu.

Google+ Avatar oluştur Google+ profiline avatar oluşturmak

Google+ Avatar oluştur. Google+ profiline avatar oluşturmak.
Google + hizmeti hızla üye kazanıyor.
Google + kullanıyorsanız ve diğer sosyal ağlar üzerinde göstermek istiyorsanız, ihtiyacınız olan tüm Google + avatarları GplusPic sitesi ile yapılabilir.
Siteye girdikten sonra gözat kısmından avatar yapmak istediğiniz bir fotonuzu seçiyorsunuz, foto yüklendikten sonra kenarlıklarını ve g+'nın nerede yazmasını istediğini seçiyorsunuz ve preview and download yazısına tıklıyorsunuz oluşan avatarı sağ tıklayıp farklı kaydetip bilgisayarınıza kaydediyorsunuz.

Google + için avatar oluşturmanızı sağlar.
Google + oluşturduğunuz avatarın kenarlıklarını düzenleyebilirsiniz
Facebook profilinize Google+ ya taşındı yazan bir avatar yükleyebilirsiniz.

21 Ekim 2011 Cuma

Facebook'tan iş arama-iş bulma Facebook

Facebook'tan iş arama-iş bulma Facebook
Facebook, Çalışma Bakanlığı ve hükümetin diğer birimleriyle ortaklaşa çalışarak işsizlik sorununa çözüm bulmak için kolları sıvadı.

İnsanların uzun bir süredir iş bulmak için sosyal medyayı kullandığının farkına varan hükümet, Facebook’un ulusal işsizlik oranının düşürülmesi için yardımcı olabileceğini düşünerek ortak bir çalışma içine girecek.
Ortaklığın üç ana bölümü bulunuyor. Bunlardan biri Facebook’un yeni Social Jobs sayfası

İkincisi Facebook’un eğitime odaklanması. Sosyal ağ sitesi, işsizlik oranın yüksek olduğu yerlerde iş arayanlar ve iş verenlere çeşitli materyaller sunacak.

Son olarak Facebook yeni bir sosyal teknoloji üzerinde çalışacak. Bu sayede iş arayanlar, staj arayanlar ve iş verenler tek bir merkezde buluşacak.

http://hepsicok.blogspot.com/

Battlefield 3 Launch Trailer-Tanıtım videosu


EA Games'in merakla beklenen oyunu Battlefield 3 için artık geri sayım başladı Battlefield 3 Launch Trailer-Tanitim videosu.
EA Games, oyuncuların iştahını kabartacak derecede güzel olan çıkış videosunu yayınladı.
Battlefield 3'ün çıkmasına sadece bir hafta kaldı. Call of Duty'nin en büyük rakibi olarak gelen ve Call of Duty'i geçecek gibi de gözüken Battlefield 3'ün çıkış videosu yayınlandı.
Terör eylemlerini ve bu konuda savaşan Amerikan askerlerini konu alan oyun 28 Ekim'de PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 versiyonlarıyla piyasaya çıkacak.
http://hepsicok.blogspot.com/

Football Manager 2012 çıktı-FM2012 cıktı

Sports Interactive ve SEGA Europe Ltd  bugün oyunseverlerin favori menajerlik oyunu Football Manager 2012’yi piyasaya sürdü.

800’ün üzerinde yeni özellik sunan Football Manager 2012 ayrıca futbol kurallarında yapılan tüm değişiklikleri, en yeni istatistikleri ve 50’den fazla oynanabilir ligdeki transferleri de içeriyor.
Football Manager 2012 Maç Motoru, oyuncuların maç deneyimlerini daha da gerçekçi hale getirmek için artık tamamen 3D olarak izlenebiliyor. Maçları 3D izlemek için ihtiyacınız olan şey 3D desteğine sahip bir NVIDIA ekran kartı ve 3D Vision onaylı bir monitör veya NVIDIA 3DTV Play ile bir 3D TV. Daha fazla bilgi için lütfen www.uk.geforce.com adresini ziyaret edin.

3D Vision’un, Football Manager 2012’ye yepyeni bir gerçekçilik ve heyecan kazandırdığını belirten NVIDIA 3D Vision Genel Müdürü Phil Eisler, ”Oyuncular NVIDIA'nın stereoskobik 3D teknolojisini kullanarak saha kenarında maç seyrediyor gibi hissedecekler. Bu, bir geliştirici firmanın 3D kullanarak oyun deneyimini üst seviyeye taşıyışının son derece önemli bir örneği" diye konuştu.

PC ve Mac için Football Manager 2012 merkezi Londra’da bulunan ödüllü geliştirici Sports Interactive tarafından geliştirilmiştir ve bugünden itibaren perakende mağazalarında satışa sunulmuştur. PSP versiyonu olan Football Manager Handheld 2012 28 Ekim 2011’de piyasaya sürülecek, iPad, iPhone ve iPod Touch için iOS versiyonu ise daha sonra duyurulacaktır.
http://hepsicok.blogspot.com/

20 Ekim 2011 Perşembe

ComboFix Download indir Antispyware Virüs Temizleme Aracı

ComboFix programı sUBs tarafından geliştirilmiş ve bilgisayarınızda bilinen zararlı yazılımları (malware) tarayarak bulduklarını otomatik olarak sisteminizden temizleyen güçlü bir güvenlik uygulamasıdır.

combofix


















19 Ekim 2011 Çarşamba

Messenger Plus! 5.10.0.748

messenger plus

Messenger Plus! Live, Windows Live Messenger(8.0, 8.5, 9.0, 2011) için geliştirilmiş, gelişmiş özellikler içeren harika bir ücretsiz eklentidir. Kurulduktan sonra özelleştirebilirsiniz, kurduğunuz bu msn plus eklentisi ana pencerede resminizin hemen sağında düğme olarak yer alır. MSN Messenger Plus!'dan da hatırlayabileceğimiz bu eklenti ile neler yapabilirsiniz:
MultiMSN (Çoklu Messenger) özelliğini aktifleştirerek birden fazla hesabı aynı anda kullanabilirsiniz.
• Otomatik onaylama özelliği ile ekleme veya dosya transferlerini otomatikleştirebilirsiniz.
• Listenizdeki kişilere özel uyarı oluşturarak onların her durum değişikliğinin bildirilmesini sağlayabilirsiniz
• Sohbet pencerelerinizine yetişemediğinizden şikayet ediyorsanız artık pencerelerden kurtulabilir, her konuşma penceresi için tek bir pencerede tab şeklinde kolay gezinti sağlayabilirsiniz
• Otomatik mesaj özelliğini kullanarak bazı kısayollara metinler tanımlayabilir, karşı tarafın yazacağı metinlere otomatik cevaplar hazırlayabilirsiniz.
• MSN'yi kilitleyip gizleyebilir ve patronunuzun farketmemesini sağlayabilirsiniz
• Messenger Plus! Live ile yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. Listenizdeki kişilerin masaüstünde gösterilmesi, yazışmaların kaydedilmesi, olay görüntüleyicisi, adres listesi temizleyicisi, irc komutları kullanabilme, kişisel statü, log araması, otomatik cevaplayabilme, "I'm" tagları ve daha da fazlası.

http://hepsicok.blogspot.com/

TaskMate 1.2.1- Masaüstü Not Defteri-Yapılacaklar Listesi

TaskMate 1.2.1- Masaüstü Not Defteri-Yapılacaklar Listesi
Görevlerinizi, notlarınızı ve diğer sorumlulukları takip etmek etmek için masaüstünüze yerleştirebileceğiniz not defteridir. Yapılacaklar Listesi, Ücretsiz kolay kullanımlı bir araç. Mac kullanıcıları içindir.


Program özellikleri:
Yayıncı: Ryan Conway
Dağıtıcı sitesi: http://gettaskmate.com/
Lisans: ücretsiz-freeware
İşletim sistemi: Mac OS X
Gereksinimler: for mac os x 10.5 ya da higher


Boyut: 497KB

TaskMate 1.2.1- Masaüstü Not Defteri Freeware Download TIKLA ! indir

http://hepsicok.blogspot.com/

iPhone 4S Türkiye'deki Fiyat Değişimi

iPhone 4S Türkiye'deki Fiyat Değişimi
Yeni iPhone modeli 4S'nin Türkiye’deki fiyat aralığı nasıl olacak. İşte operatörlerden önce telefonu getirenlerin istediği fiyatlar.

Apple, önceki gün merakla beklenen yeni iPhone modelini dünyaya tanıtmıştı. Beklentilerin aksine iPhone 5 yerine, iPhone 4S’i tanıtan firma, daha makul bir fiyat strateji uygulanacağını da duyurdu.
iphone 4S

Bill Gates'ten 41 özdeyiş

Microsoft'un efsane isminden hayat, zenginlik ve liderlik üzerine sözler;
Bill Gates'ten 41 özdeyiş
Bill Gates
Harvard'daki profesörlerine 30 yaşında milyoner olacağını söyleyen Bill Gates'in 31 yaşında milyarder olduğu ortaya çıkmış.

Gates, bilgisayar programcılığına olan merakına rağmen ilk olarak Harvard'da 1973'de hukuk okumuştu. Ancak ilgi alanı hukuk derslerinden bilgisayar ekranına doğru kayan Gates, iki sene sonra Harvard'ı bırakarak hayatı boyunca arkadaşlık yaptığı Paul Allen ile ilk işletim sistemi "Micro-soft" üzerinde çalışmaya başladı.

Çok fazla geçmeden, gelecek yazılımın devi olacak Microsoft doğdu ve Gates'i inanılmaz derecede zengin bir hale getirdi. Gates'in deneyimlerinden öğrenebileceğimiz birçok şey olabilir. İşte Microsoft'un efsane isminden hayat, zenginlik ve liderlik üzerine sözler;
Bill Gates
Teknolojinin geleceği ve iş hakkında

1. "'Nerd'lere iyi davranın. Kendinizi onun yanında çalışıyor bulma ihtimaliniz var."

2. "Başarıyı kutlamak güzel, ama başarısızlıkların derslerine kulak vermek daha önemlidir."

Toilet Bike Neo-Tuvaletli Motor- Tamamen insan dışkısı ile çalışıyor

Japon firmanın tasarladığı bu motor benzin derdini bitiriyor çünkü ‘Toilet Bike Neo’ isimli bu araç dışkıyla çalışıyor.

Japonya’ nın en büyük tuvalet sistemleri firmasının Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan bu motor, tamamen insan dışkısı ile çalışıyor.

Tuvaletlerden kaynaklanan karbon salınımını azaltmak için geliştirilen proje sonunda ortaya çıktı. Motorun üstünde klozet var ve burada biriktirdiğiniz dışkılar ile ulaşım ihtiyacınızı, tuvalet ihtiyacınız sayesinde, çevreci bir şekilde giderebiliyorsunuz.

Yapılan testlerde 400 kilometre boyunca, sorunsuz bir şekilde yol kat edebilen motosikletin önümüzdeki aylarda satışa sunulacağını belirten yetkililer, 2017 yılında tuvalet kaynaklı karbondioksit salınımını % 50 azaltmanın beklentisi içindeler.

Toilet Bike Neo maksimum 80 kilometre hıza çıkabiliyor. 3 tekerlekli chopper motor, tanıtım için çıktığı ülke turunu 2 Kasım’da Tokyo’da tamamlayacak.

hepsicok.blogspot.com

Yandex Türkiye haritasi sokak sokak harita fotoğraflı

Yandex Türkiye haritasi sokak sokak harita fotoğraflı, anlık trafik ve panoramik caddeler
Yandex.Haritalar’ı bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda kullanarak Türkiye’nin büyük şehirlerindeki trafik durumunu öğrenebilir, trafikte yol bulabilir, eviniz veya işyerinizin uydu görüntülerine ulaşabilirsiniz. Yandex.Haritalar için yüksek çözünürlüklü kameralarla çekilen 360 derece panoramik cadde ve sokak görüntüleriyle de bilgisayarınızın başında sanal bir tura çıkabilir, İstanbul ve Ankara’yı sokak sokak gezebilirsiniz.
Sultanahmet Camii

18 Ekim 2011 Salı

Google+'nın Facebook Savaşı


Google+'ın kullanıcı sayısı inanılmaz boyutlara ulaştı ama işin içinde görünmeyen bir iş daha var

Sosyal ağlar arasında en çok kullanılan iletişim portalı Facebook'a rakip olarak daha önce birkaç kez savaşı kaybeden Google'ın son projesi Google+ hakkında resmi rakamlar açıklandı.

Google'ın CEO'su Larry Page tarafından yapılan açıklamada, insanların Google+'a resmen akın akın geldiği belirtiliyor. Page, "Daha yeni başladık" diyerek de bu sayının ve ivmenin artacağını ima etti. Toplamda 40 milyon civarında kayıtlı kullanıcı olduğunu belirten yetkililer, sistemin doğru yolda olduğunu söylediler.

Bilindiği gibi Google+ önce sadece davetiye ile kullanıcı kabul ediyordu. Daha sonra herkese açıldı ve kullanıcı sayısı artarken zaman içinde aktif kullanıcılarının azaldığı ile ilgili haberler ortaya çıktı. Aslında Google+'ın ziyaretçi sayısı artsa da, aktif olarak bu ağı kullananların azaldığı söyleniyor. Yani Google, Google+ ile başarı istiyorsa, gelenleri tutmanın bir yolunu bulmalı.
hepsicok.blogspot.com
Google+'a rekabette yardımcı olacak bir konudan da bahsedelim. Facebook'un en çok ilgi çeken özelliklerinden birisi oyunlardı. Google+ da bu konuda gelişme gösteriyor. Örneğin Zynga gibi Facebook için hayati öneme sahip firmalar yavaş yavaş google+'a uygun oyunlar da çıkarıyorlar. Son örneği de Mafia 2'nin hem Facebook hem de Google+'a uygun olarak çıkıyor. Facebook'un toplamda 750 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğunu belirtelim.

Battlefield 3 indir full download



Minimum Sistem Gereksinimleri ;
OS: Win Vista (SP 2) 32-BIT
İşlemci: 2 GHZ DUAL CORE (CORE 2 DUO 2.4 GHZ veya ALTHON X2 2.7 GHZ)
Ram: 2 GB
HDD: 20 GB
Ekran Kartı (AMD): DIRECTX 10.1 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (ATI RADEON 3000, 4000, 5000 OR 6000 SERIES, WITH ATI RADEON 3870)
Ekran Kartı (NVIDIA): DIRECTX 10.0 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (NVIDIA GEFORCE 8, 9, 200, 300, 400 OR 500 SERIES WITH NVIDIA GEFORCE 8800 GT)
Ses Kartı: DirectX Uyumlu
Klavye, Mouse, DVD Rom
Önerilen Sistem Gereksinimleri ;

OS: Win 7 64-BIT
İşlemci: QUAD-CORE CPU
Ram: 4 GB
HDD: 20 GB
Ekran Kartı: 1024 MB DirectX 11 Uyumlu (NVIDIA GEFORCE GTX 560 veya ATI RADEON 6950)
Ses Kartı: DirectX Uyumlu
Klavye, Mouse, DVD Rom

Battlefield 3 bu yılın en çok beklenen oyunlarından birisi , Battlefield hayranlarının oyunu önceden görmeleri için Battlefield 3 Limited Edition oyunun bir beta sürümüde yayınlanmıştı.Bu sürüm Battlefield oyunu hayranları tarafından büyük ilgi görmüş ve onları cezbetmişti.Bu muhteşem oyun 25 ekimde Kuzey Amerikada , 28 ekimde ise Avrupada satışa sunulacak.Ea şirketi bu oyunda Frostbite 2 oyun motorunun özelliklerini sonuna kadar kullandı.Oyunun multiplayer özellikleri ise çok gelişmiş durumda Konsolda (Xbox , Ps) 24 kişi Pcde ise 64 kişiye kadar online oynanabilecek.Oyunun ses unsurlarıda bir harika görünüyor , daha önceki Bad Company oyunun üzerine eklenilmiş ses ses oyunda HD kalitede.Oyun çıkar çıkmaz full olarak tek link ve diğer alternatifler ile sitemizde yerini alacak takip etmeye devam edin.


http://hepsicok.blogspot.com/

Turing Türkçe-ingilizce Çeviri 9.01 Programi

Turing Türkçe-ingilizce Çeviri 9.01 Programı
Turing türkçe-ingilizce çevirme programı


Turing Çeviri programı ingilizce <-> türkçe ve türkçe <-> ingilizce çeviri yapar.
Turing programı şu an için basit cümleleri çevirmekle birlikte, program halen geliştirme aşamasındadır.
Turing programın en önemli avantajı tamamen ücretsiz olmasıdır.
Turing kurulum gerektirmez. Zip dosyasını açıp Turing.exe isimli dosyayı çalıştırabilirsiniz. Ayrıca hazırlanmış hikayeleri ile cümle cümle çeviri yaparak ingilizceyi daha iyi ve daha hızlı öğrenme imkanını sunuyor. Kendi sözlüğünüzü yaratıp daha sonradan öğrenilen kelimeleri Turing bünyesine katabilirsiniz. Yeni sürümünde websayfa çeviri, mediaplayer ve ses stüdyosu eklenmiştir.
freeware
Turing Temel Özellikleri:
• İnternet kullanırken çeviri yapabilme.
• Sesli çeviri.
• Hazır hikaye çevirimi.
• Sözlük veritabanını genişletme.
• Basit cümleli ingilizce, türkçe dökümanları çevirebilme.
• Google Translator de kullanabilmektedir

http://hepsicok.blogspot.com/

17 Ekim 2011 Pazartesi

Silkroad Online Download-Silkroad Online indir oyna

Silkroad Online Türkçesi: İpek Yolu Joymax firması tarafından geliştirilmiş "Devasa oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu"(MMORPG)'dur Sadece Avrupa'da ve Doğu Asya' da 250.000.000 aşan oyuncu kitlesine sahiptir.Joymax'ın denetimi dışında kurulan private server oyuncuları da göz önüne alınırsa bu rakamın 500.000.000 aşacagı düşünülmektedir. Şu anda Çinli ve Avrupalı medeniyetlerin komutanlarının karakter yapıları üzerine kurulan Silkroad Online Eski Asya ve Avrupa arasındaki kültürel ve ekonomik ticareti yansıtan ama şimdi unutulmaya yüz tutan görkemli bir tarihi, maceralarla yaşatmaktadır.
Silkroad Online; Çin ve İstanbul arasına yayılan gerçekçi geniş bir haritayla ve kaliteli grafik özellikleriyle dikkat çekmektedir. Oyunun sistemi ve amacı 2 meslek grubuna dağılır. Avcılar ve Hırsızlar
Silkroad Online tanıtım videosu

Silkroad Online Download
İstenilen en düşük sistem gereksinimleri
Pentium 4 2.4GHz ya da yükseği işlemci
512MB RAM
3D speed over GeForce2 veya ATI 9000 ekran kartı
DirectX 9.0c uyumlu ses kartı
4GB boş alana sahip harddisk
Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 işletim sistemi
Silkroad Online indir oyna
Irklar
Silkroad Online oyuna ilk giriş yapıldığında Avrupa ve Çin olarak iki tür ırk sunmaktadır. Arap ırkının da eklenmesi gündemdedir ve bir süre sonra devreye girmesi beklenmektedir. Her ırkın kendine has özellikleri bulunmaktadır. Açılan bir ırk karakteri daha sonra başka bir ırka dönüştürülemez.
Çinliler
Savaşçılar ve büyücüler olarak 2 gruba ayrılır. Silah kullanma üzerine gelişmiş yetenekleri vardır ve hem grup hem de tek başlarına savaşmak için uygundurlar.
Avrupalılar
Avrupa karakterleri grup oyununa daha yatkındır. Çinliler gibi tek başlarına rahat gelişemezler.

İNDİRMEK İÇİN DEVAMINA TIKLAYINIZ.

Wolfteam Download-indir wolfteam online oyna

WolfTeam Online Oyunu, kişi vurma oyunu severler için kıyasıya mücadele içeren,
Softnyx firmasının ürettiği ücretsiz multiplayer oyunlardan. Wolfteam Download indir wolfteam online oyna
Wolfteam tanıtım videosu Aşağıdaki video oyunu genel anlamda tanıtıyor.

Online maceraya bir an önce sende katılmak için Wolf Team Online Cient'ını bilgisayarına indir.
http://hepsicok.blogspot.com/
Tarafını seç, Wolf team fps oyunu sana kurt adamlar yada insanlar tarafında bulunma seçimini veriyor. Wofteam oyununda iki tarafın da kendine özgü ozellikleri var.
Sistem gereksinimleri
CPU Pentium 1.4 Ghz ve daha üstü
RAM 1024MB veya daha üstü
Grafik Kartı Geforce 5700 veya daha üstü
Sabit Disk Alanı 780MB
DirectX Versiyonu Direct X 9.0c

Metin 2 download-indir-Metin2TR-indir

Metin 2 download-indir-Metin2TR-indir
Ejderha Tanrısı'nın nefesi uzun zamandır Shinsoo, Chunjo ve Jinno krallıklarını koruma altına almıştı. Ama bu sihirin büyüleyici dünyası artık büyük bir tehditle karşı karşıya Metin Taşları kıtada sadece derin yaralar açmakla kalmadı, onu ve sakinlerini kaos ve yıkıma sürükledi Krallıklar arasında savaş çıktı. Yırtıcı hayvanlar vahşi canavarlara, ölüler kana susamış mahlûkatlara dönüştü. Metin Taşları'nın karanlık etkilerine karşı Ejderha Tanrısı'nın müttefiği olarak savaş. Krallığını korku, acı ve yıkımla dolu bir gelecekten kurtarmak için gücünü topla ve kılıcını çek.

KeepAliveHD Hdd uyku moduna geçmesini önleyin-hardiskin uyku moduna geçmesini engelleyin

KeepAliveHD Hdd uyku moduna geçmesini önleyin-hardiskin uyku moduna geçmesini engelleyin
Harddiskiniz sık sık uyku moduna geçiyor ve tekrar aktif hale gelmesini beklemek istemiyorsanız bu program işinize yarayacaktır. Sürücünüzü aktif tutun.

KeepAliveHD otomatik olarak bekleme moduna geçmek isteyen sabit diskinizi engelleyen bir programdır. Harici sürücünün birkaç dakikada bir küçük metin dosyası yazarak çalışması sağlanır.

Twitter'da Anket Oluşturun-Twiter Anket Yapmak

Twitter'da Anket Oluşturun-Twiter Anket Yapmak
Bir online anket oluşturmak için bir takım işlevler yapmak gerekiyor. Önce bir anket oluşturma uygulaması bulmak sonra hesap oluşturmak, anket oluşturmak ve linkini arkadaşlarınızla paylaşmanız gerekiyor. Bunların hepsi Pollowers tarafından çok daha kolay ve pratik olarak yapılıyor.
Pollowers ile online anket oluşturabilir ve ardından Twitter'da arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Ücretsiz bir web servisidir.
Tweeter hesabınıza girdikten sonra Bu siteye girip new poll seçip anketinizi oluşturmaya başlıyorsunuz.
Twetter kullananlar için çok pratik bir anket uygulamsı.

16 Ekim 2011 Pazar

Adobe Shockwave Player 11.6.1.629 download-indir

Adobe Shockwave Player 11.6.1.629 download-indir

Lisans: Freeware-Ücretsiz
Boyut: 11.79 MB
Sistem: Windows XP/7/Vista
Shockwave dosyalarını (genellikle oyunlar) görüntüleyebilmek için gerekli olan eklenti.
Macromedia Director tarafından hazırlanmış görüntüleri izlemenizi sağlar.
3d flash oyunlarıda görüntülemeyi sağlar.

.
Adobe Shockwave Player 11.6.1.629 download

The longest video on youtube 596hours-En uzun video 596 saat (25 gün)

The longest video on youtube 596hours 25days, Youtube'daki en uzun video 596 saat (25 gün)

This is currently the longest video on youtube record
This video was only 659MB 25 days
Şuanda youtube'daki en uzun video rekoru, video 596 saat 31 dakika 21 saniye sürüyor.
Hiç kesintisiz izlemeye başlarsanız 25 gün sonra bitirebilirsiniz.
Boyutu 659mb 25 gün süren bir video için boyutu oldukça küçük,
Bunun adı video ama aslında video değil videonun yavaşlatılmış süresi uzatılmış bir hali veya fotoğrafların uzun aralıklarla birleştirilmiş halidir.
Bu boyut-zaman oranıyla videoda akıcılık olması zaten mümkün değil, youtube'a yüklenen bu en uzun videonun rokor kırmak amaçlı olduğu görülüyor.
İnsan gözü saniyede 30 kare geçen bir videoyu akıcılıkla izleyebiliyor.
youtubeda en uzun video 25 gün 596 saat sürüyor
http://hepsicok.blogspot.com/

MuteTab Google Chrome Tarayıcı çapında Ses Yönetimi

MuteTab Google Chrome Tarayıcı çapında Ses Yönetimi
Mutetab google chorme tarayıcısıyla kullanılabilen ses yönetimi eklentisidir.
mutetab sayesinde internet sitelerindeki sesleri kapatabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak otomatik olarak tüm arka plan sekmelerin seslerini kapatır.
İnternet sitelerinde sağ tıklayıp tablardan unsafe'yi seçtiğinizde arkaplan seslerini kapatmış olacaksınız. safeyi seçtiğinizdede sesler tekrar aktif hale gelecektir.

Chorme > Araçlar > Uzantılar kısmında ayarlarını yapabilirsiniz. devredışı bırabakabilir yada seçenekler kısmından ilk ayarlarına getirebilirsiniz.
Browser olarak chorme tarayıcı kullanıyorsanız Mutetab ekleyebilirsiniz
MuteTab Google Chrome Tarayıcı çapında Ses Yönetimi
MUTETAB