8 Aralık 2012 Cumartesi

Yılmaz Güney Umutsuzlar Harika Bir Sahne Replik

Yılmaz Güney -Yılmaz Pütün; 1 Nisan 1937 doğum; Yenice, Karataş, Adana - 9 Eylül 1984, Paris ölüm-, Zaza ve Kürt asıllı Türk sinema oyuncusu, yönetmen, senarist ve yazar. Özellikle Çirkin Kral dönemi sonrasında çektiği ve önemli bir sinemacı olarak kabul edilmesini sağlayan Cannes ödüllü Yol, Sürü, Umutsuzlar gibi filmleriyle tanınır.

 Yılmaz Güney Umutsuzlar filminde çekilen harika bir sahne izlemediyseniz çok şey kaçırdınız. --Ramazan gene kumara başlamış karısı şikayete geldi. Kundaktaki çocuğu hastaymış alacaklılar kapıda beklermiş, Ramazan bir haftadır ortada yokmuş.
- Aslanım benim aslanım beni kurtarsan kurtarsan sen kurtarırsın, bu ramazan katilden beter hayırsız insafsız itin biri çoluk çocuk sefil olduk evde su içecek kap bile kalmadı. Sonunda ortanca kızımda isyan etti ablam gibi bende orospu olucam dedi. 
 - Ramazanı bulun ramazana beşbin lira verin bu karıyı boşasın bidahada eve gitmesin, kızı evden alıp yatılı okula verin orospu olacaksa okumuş orospu olsun. 
 - Hayır olamaz olamaz (Hadi bakalım yürü.) ben kocamdan ayrılmam beşbin lirayı o ite vermeyin bana verin bana bu muydu senin insafın bumuydu büyük...