4 Kasım 2011 Cuma

Nasa'dan Yeryüzü Fotoğrafları

Nasa'dan Yeryüzü Fotoğrafları
Akdeniz'den Mısar'a bakış
Yerkürenin eğik açıyla görüntülendiği bu fotoğrafta görünen büyük su birikintisi Akdeniz, Sina yarımadasını çevreleyense Kızıl Deniz. 15 Ekim 2011'de çekilen bu görüntüde, yerleşim yerlerini yoğunlaştığı ışıklı bölge Nil deltası. Deltayı geçerek denize dökülen akarsu ise Nil nehri. Fotoğrafta, sol kısımda, kıyının açıklarında da Kıbrıs adası yer alıyor.
++++
Fotoğrafları Büyük Boyut Görmek için tıklayarak Yön Tuşları ile gezin
Doğu Avrupa'ya gece bakışı
NASA'nın yayınladığı bu fotoğrafta Doğu Avrupa görünüyor. Ön plandaki ışıklı kısım, Macaristan'ın başkenti Budapeşte. Daha ileride de Ukrayna'nın başkenti Kiev bulunuyor. Fotoğraf 15 Ekim 2011'de çekilmiş.

++++
Aurora Borealis
ABD'nin Orta Batı bölgesi gece vakti görüntülenmiş. Yay şeklinde beliren yeşil ışıksa, dünyanın mânyetik alanıyla güneşten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonuncu ortaya çıkan, "Aurora Borealis" denilen doğal ışıma. Fotoğraf 29 Eylül 2011 tarihinde çekilmiş.
++++
Kuzey Amerika
Fotoğrafta, Kuzey Amerika'daki Kayalık dağları ve New Mexico'nun Büyük Düzlükler bölgesinde bulunan şehirler yer alıyor. Görüntü 16 Ekim 2011'e ait.
++++
Bangkok'taki Don Muang havaalanı'nı sel suları kapladı.
31 Ekim 2011'de NASA uydusundan çekilen bu fotoğrafta, Bangkok'taki Don Muang havaalanı görülüyor. İç hat seferleri için kullanılan havaalanında uçuşlar, 25 Ekim'de yaşanan sel sebebiyle durduruldu. Karede görülen uçaklarsa, selden daha önce görevine son verilmiş olanlar.
++++
"İyi niyetli canavar"
NASA'dan elde edilen bu fotoğrafta, uzay bilimcilerin Güneş'te "Yardımsever canavar" dedikleri bölgenin 3 Kasım 2011 tarihindeki görüntüsü. Yıllardır sakin duran Güneş, fotoğrafa da yansıyan bu büyük fırtınalarla yeniden hareketlenmişe gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumla