12 Kasım 2011 Cumartesi

Sivilce Aşısı ile Aknelerden kurtulacaksınız !

Akne Aşısı ile Sivilceler Yok Olacak  sivilcelerden kurtulacaksınız.
Akne(Sivilce) insanları güvensiz ve stresli bir hale getirebilir, gençler arasında yaygın bir sorun, merak etmeyin yakında akne aşısıyla aknelerden kurtulacaksınız.
Bilimadamları akne tedavisi için yeni buluşlar deniyorlar, Akne aşısı önümüzdeki beş yıl içerisinde satışa çıkabileceğini söylüyorlar.

Şuan akne tedavisinde ilaç kullanılıyor ama ilaçlar vucudun doğal dengesini bozabilir iz bırakabilir risklidir.

Californiya Üniversitesi bilim adamları dünyanın en büyük aşı şirketi olan Sanofi Pasteur ile birlikte akne aşısı yapabilmek için çalışıyor.
Bilim adamları aknenin neden olduğu bakterileri nasıl ortadan kaldıracaklarına odaklanmak yerine akneye neden olan ana bakteri Propioni'yi nötralize etmeyi hedefliyorlar.

Akne ciltte yağ bezelerinin gözenekleri tıkamasıyla oluşur. Yağ bezlerinden sebum denilen bir madde salgılanır. Yağ yapısında bir madde olan sebum cildi korur. Sebum kıl kökünden dışarıya çıkamadığı zaman birikir ve sivilce oluşumuna neden olur. Burada biriken bu madde ölü hücrelerin atılmasını engeller ve tıkanıklığa yol açar.
Bar Rafaeli akne
Bilim adamları farelerin kulak derilerinde testler yaptı. Farelere protein üreten antikorlar verildi ve başarılı sonuç alındı. Çalışmada ayrıca deney hayvanlarında bağışıklık sisteminin kendi antikorlarını üretmek için teşvik edilebileceği bulundu.
Doktor Harald Gollnick Bu aşının beş ila on yıl içinde mümkün olabileceğini açıkladı.
California Üniversitesi akne sorununu çözecek
Gençlerin Yüzde 80'i sivilcelerden şikayetçi
Akne ilacının küresel pazardaki değeri 26,7 trilyon olacağı tahmin ediliyor.
Akne yaşamın zor dönemlerinde pek çok genci etkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumla