26 Kasım 2011 Cumartesi

Sinir hücreleri nakli ile obezlikten kurtulmak!

Sinir hücrelerinin nakli, farelerin beyninde sinir hücreleri arasındaki akımın iyileşmesini sağladı.
Sinir hücresi nakli ile obezlikten kurtulma araştırmaları yapılıyor ancak siz buna güvenipte abur cubura yüklenmeyin zira obezitenin ilerleyişi aşağıdaki resimde görülüyor, sonra kendinizi en sağdaki gibi bulabilirsiniz.
Obezite

Sinir Hücresi Nakli ile Zayıflamak Mümkün mü ?

Harvard Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırma, sinir hücreleri nakliyle, travma, epilepsi, Parkinson ya da ALS gibi hastalıkların beyinde neden olduğu hasarların tedavisine ışık tuttu.
Obezite
Bilimadamları, sağlıklı farelerin gelişmemiş hipotalamus hücrelerini, metabolizma ve kilo kontrolünü düzenleyen leptin hormonu alıcısından yoksun yetişkin farelerinkine nakletti.
Obezite
Obez yetişkin farelerin nakilden sonra zarar görmüş beyin bölgelerinde iyileşme görüldü, bu fareler zayıflayarak normal kiloya indi.
Obezite

Sinir hücresi naklinin obezite tedavisinde "somut bir yaklaşım sunmadığını", obeziteye birçok etkenin neden olduğunu vurgulayan bilimadamları, açlık ve vücut sıcaklığını ayarlayan, hafıza ve yön bulmada önemli rol oynayan beynin hayati öneme sahip bölgesinin "tamirinin" sinir ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde benzer tekniklerin geliştirilmesi konusunda ümit verdiğini belirtti.
Araştırma "Science" dergisinde yayımlandı. AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumla