21 Kasım 2011 Pazartesi

En Hafif Metal Malzeme-Dünyanın en hafif malzemesi

Dünyanın en hafif malzemesi hemde metal malzeme
Bilimadamları dünyanın en hafif malzemasini üretti. Malzeme içleri boş minik metal tüplerin bir tür mikro kafes şeklinde örülmesiyle elde edildi.
Dünyanın en hafif malzemesi Kaliforniya Üniversitesi, HRL Laboratuarları ve Kaliforniya Teknik Enstitüsü ortak çalışmaları sonucu bulundu.
Dünyanın en sağlam en hafif metal malzemesi


Bu yeni madde strafor köpükten 100 kat daha hafif aynı zamanda muhteşem bir enerji emme kapasitesine sahip, malzemenin yeni nesil bataryalar, amortisörler, ısı ve ses yalıtımı da dahil pekçok alanda kullanılabileceği düşünülüyor.

Araştırmacı Schaedler bu malzemenin içi boş tüpleri insan saçından bin kez daha ince bir kafes oluşturacak şekilde örerek oluşturulduğunu söylüyor.
Ürettikleri metal mikro-kafes malzemenin özgül ağırlığı santimetreküp başına 0,9 miligram. Bu malzeme  %99,99'unun hava, %0,01'inin ise katı malzemelerden oluşmasından dolayı çok fazla hafiflik avantajına sahip, aynı zamanda kafes şeklinde yapılan tasarımı sayesinde oldukça dayanıklı, malzeme metalden yapılmış bir süngeri andırıyor.

 Araştırmacılar Golden Gate köprüsü ve Eyfel Kulesi'nin mimarisini nano ve mikro düzeyde küçültülmüş halde düşünerek ürettikleri bir malzeme olduğunu söylüyorlar.
Malzeme omuz hizasından bırakıldığında yere düşmesi 10 saniyeden daha fazla sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumla