14 Kasım 2011 Pazartesi

Faydalı Özellikli Url Kısaltma Servisleri

URL kısaltıcı web siteleri son zamanlarda iyice patladı. Faydalı Özellikli Url Kısaltma Servisleri
Bitly, Tinyurl gibi link kısaltma servislerinin etrafında bir sürü kısaltma servisleri çıktı.
Ancak 5 tane url servisi tanıtacağım bu adresler sadece linklerinizi kısaltmıyor çeşitli özellikleri var. Şimdi bu adresleri inceleyelim.


Bu sitede kısalttığınız link'e tıklayınca ilk önce asıl uzun ziyaret edeceğiniz linki gösterir. Güvenlik için hangi siteye gideceklerini görmek isteyenlere göre kısaltma servisi




Harita üzerinden adres tarifi yer gösterme gibi işlerde kullanabilirsiniz.
İlk önce harita üzerinden arama yapıyorsunuz göstermek istediğiniz yeri tıklıyorsunuz sonra ister minimum 5 karakterli kendi belirlediğiniz bir isim verin isterseniz doğrudan create your map link butonuna tıklayıp rastgele bir isim atanmasını sağlayabilirsiniz.
Örneğin : map.to/meyou



E-postalarınızı kısalatır twitter'da ve facebook'ta E-posta adresinizi paylaşabilirsiniz.
E-posta adreslerinizi spamlardan koruyan yararlı bir kısaltma servisidir. kısa linke tıklayıncada otomatik script ile basit sorular sorar ve botların mail adresinizi görmesini engeller.


Linkinizi şifre korumalı olarak kısaltabilirsiniz.
Oluşturacağınız kısa linkiniz sadece, oluştururken belirleyeceğiniz bir şifre ile açılabilir. Şifreyi bilmeyen linki açamaz.


saf.li URL'nizi kontrol eder ve kötü amaçlı yazılım ve kişisel veri hırsızlığı girişimi'ni engeller. Linkiniz Bitdefender tarafından kötü amaçlı yazılım için kontrol edilir.
kullanıcıların kişisel bilgilerini çalmak için olup olmadığını denetler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumla