19 Kasım 2011 Cumartesi

Audi Şehir Aracı Konsepti Urban Consept

Tamamen yeni bir konsept otomobil türü Audi Urban Consept Audi Şehir Konsepti
Audi Urban Consept
Audi bir kez daha yeni ufuklar açıyor; Audi urban concept, kalabalık ve sıkışık şehirler için tasarlanmış, 1+1 kişilik, son derece hafif bir otomobil. Frankfurt’ta düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (IAA) sunulan konsept araç, araç sınıflarında yeni bir kategori oluşturma niteliğine sahip. Audi urban concept bir yarış otomobili, keyif otomobili ve şehir otomobili unsurlarını radikal ve yeni bir şekilde birleştiriyor. Audi, bu konseptin Sportback ve Spyder model versiyonunu da sunuyor.
Audi Urban Consept
Audi Urban Consept Fotoğrafları




Audi urban concept, hiçbir modeli temel almıyor, geliştirilmesi hafif yapı, verimlilik ve küçülme başlıklarının sıkı ilkelerine odaklanmıştır. Sonuçta ortaya, gereksiz hiçbir ağırlığa sahip olmayan, sportif hareketin saf özüne yoğunlaşan bir konsept otomobil çıkıyor.






Audi urban concept biçimli bir gövdeye sahiptir. Tekerleklerin, çevresindeki koruyucu kaplamalar yanıp sönen LED şeritleri ile doludur. İleriye doğru atılan hatları ile teknik çalışmanın oldukça konsantre görünümü, dinamik ve heyecan verici olmanın yanı sıra, Audi’nin tasarım diline tamamen yeni bir enerji katar.



Audi Urban Konsept iki kişiliktir. İki kişinin oturma konumları çaprazlamasına düzenlenmiş olup, sportif ve alçak seviyededir. Tüm kumandalar ve materyaller, ultra hafif yapının gereklerine uygundur ki böylece yansıttıkları duyusal deneyimin eşsiz olması ve ilgi uyandırması sağlanmıştır. Sürücü, direksiyonu ve pedalları kendi vücut ölçülerine göre ayarlayabilir. Spyder’ın karakteristik özellikleri arasında, alçak ve sürekli cam alanı ile köşegen bir şekilde yukarıya doğru açılan kapıları sayılabilir.



Audi urban concept’in teknolojisi, özellikle ultra hafif yapı söz konusu olduğunda Audi’nin tüm yetkinliklerini eksiksiz şekilde yansıtmaktadır. Kokpit, her iki koltuğun iskeletini entegre eden karbon fiber takviyeli polimerden yapılmıştır. Audi urban concept, 21 inç çapında jantlar üzerinde hareket eder.


İki e-tron elektrikli motor, aracın çalışması için gerekli kuvveti sağlayarak ultra hafif Audi urban concept’e güçlü bir şekilde hızlanma yeteneğini kazandırır. Lityum iyon akü ise enerjiyi temin eder ki bu da uzun şehir turları için idealdir.


Benzer Konu :
Bmw Clever Şehiriçi Otomobil Konsepti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumla