25 Ekim 2011 Salı

Anka-insansız Hava Araci 3km yükseklikte Deneme Uçuşlari Devam Ediyor

Anka İnsansız Hava Araci üç km yükseklikte iki saat on dakika uçtu.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve 30 Aralık 2010 tarihinden bu yana uçuş testlerine devam edilen “ANKA” İnsansız Hava Aracı Sistemi ile 22 Ekim 2011 tarihinde iki saat 10 dakikalık bir uçuş daha gerçekleştirildi.

http://hepsicok.blogspot.com/

Uçuşta test hedefi olan 10.000 ft irtifaya sorunsuz ulaşılmış; otonom uçuş modunda performans belirlemeye ve kalibrasyona yönelik bir seri test manevrası başarıyla gerçekleştirildiği açıklandı.
Hava aracının uçuş özelliklerini sistematik olarak belirleme amaçlı bir uçuş zarfı genişletme programı yapılmış olup, önümüzdeki uçuşlarda irtifa, uçuş süresi ve menzil olarak bu zarf genişletilecek.
Bu uçuşları takiben sisteme entegre edilecek Otomatik Kalkış/İniş Sistemi, Buzdan Koruma Sistemi ve gece/gündüz görüş sağlayacak kameranın performanslarının doğrulanmasına yönelik uçuş testlerine geçilecektir.
Uçuş test programını desteklemek üzere ikinci prototip hava aracı da hazır olup, diğer prototiplerin montaj faaliyetlerine hızla devam edilmektedir. Prototip hava araçlarının sayısının artmasıyla birlikte test programı ivme kazanacak ve ANKA en kısa zamanda Türk semalarındaki yerini alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumla